Почетна  I    Мапа на страната  I    Контакт
 
 

   
 
16 Ноември 2010
Ги повикуваме сите граѓани на Република Македонија на 19 ноември 2010 да земат учество во акцијата „Ден на дрвото – Засади ја својата иднина!“ и со засадување на што повеќе садници да придонесат кон унапредување на животната средина ...
 
 
 
сон за пошумен балкан и пошумена планета

Акцијата веќе нема граници... Оти воздухот не е само наш, и сенките и зелените пошумени еко-оази не се само наши, тие се на сите.
И затоа наесен планираме сите заедно да засадиме десет милиони садници на целиот Балкан ...
 
 
 
ИНИЦИЈАТИВА ЗА БАЛКАНСКА АКЦИЈА
сон за пошумен балкан и пошумена планета
ПЕРСПЕКТИВИ
Перспективите на зафатот се неограничени, оти капацитетот на доброто е бесконечен.
Акцијата веќе нема граници... Оти воздухот не е само наш, и сенките и зелените пошумени еко-оази не се само наши, тие се на сите. И затоа наесен планираме сите заедно да засадиме десет милиони садници на целиот Балкан. Како да е Балканот еден рид, една нова приказна. Новиот сон е – пошумен Балкан.

Веруваме во новата еко-синергија на Балканот. Само преку мрежа на соседска и пријателска соработка во регионот може да се постигне целта на позитивно влијание на локално, регионално и глобално ниво.

Нашите хоризонти се неограничени во просторот и во времето... Додека растат сенките на нашите пријатели – шумите, расте и нашиот непрегледен духовен имот – оти нема повисока екологија на умот и на нашата свест – од обновата на најсуштественото – срцето на нашата иднина – шумите...

Ви благодариме доколку станете нова иднина – преку всадување на дел од себеси во новите засадени шуми на Балканот, Европа и светот.
 
 
Изработка - 2009. Сите права се задржани. Изработка и Хостирање - UnetInteractive